Teveel zeep, webshop dan maar?

Wie mijn blogs leest heeft het vast al gesnapt. Ik ben helemaal verslingerd aan het maken van zeep. Waarom? Het is pure alchemie! Vrienden en vriendinnen weten dat en zij verlaten zelden het huis zonder weer een stukje zeep mee te krijgen.  Ik sta elke dag zingend onder de douche en zeep me gerust drie keer in. Zeep genoeg!

Voorraadjes

In de loop der tijd zijn er zodoende wel voorraadjes ontstaan. Vandaar – en onder aandringen van diezelfde vrienden – dat ik toch serieus begon te denken over een webshop. En gelukkig vond ik iemand die dat voor mij kan bouwen en meteen dit blog erin kan integreren. Het wordt een tamelijk kale installatie, de rest kan ik zelf. Dat betekent categorieën aanmaken en de produkten in de shop zetten. Dat zal nog een hele klus worden. Maar wel een leuke!

Ondertussen begon ik natuurlijk nieuwe zeepjes te ontwikkelen, speciaal voor de shop. Een van de speciaaltjes, de saliezeep, zal er in schitteren! En er zijn ook al glazen zeepschaaltjes gemaakt door een glaskunstenaar.

Zoutzeep door SoapZDe creatie van vorige week ligt al verpakt en wel klaar. Weliswaar moet deze zoutzeep nog wat rijpen, maar moest al wel verpakt worden, omdat zoutzeep vocht aantrekt. Tegen de tijd dat de shop klaar is, is deze zeep ook klaar om naar de eerste klanten te vliegen!

Zoutzeep

Over zoutzeep schreef ik al eerder een blogpost: Bij ons is alles groter! Zoutzeep zit bomvol zeezout. Als olie is er enkel kokosolie gebruikt. Normaal doe je dat niet in een zeep, daar is kokosolie gewoon een van de bestanddelen en liefst niet teveel omdat het ontvet. Maar gek genoeg werkt het in zoutzeep toch heel anders. Zo’n stoere saltbar is echt da bomb ! Stap ermee onder de douche en je raakt verslaafd.

Maar houd wel je watermeter in de gaten! Dus: Even douchen, kraan uit. Uitgebreid inzepen en dan afspoelen. Als een verfrissende duik in zee.

Supercalifragilisticexpialidocious!

En wat die webshop betreft, nog even geduld hoor. Volg m’n blog en volg me op Twitter. Dan ben je de eerste die het hoort.

Delen is fijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *