Over Mrs Handmade

In april 2010 begon ik ambachtelijke zeep te maken. Omdat ik ’toevallig’ was gestruikeld over een Nederlandse website die uitlegde hoe je zeep kunt maken. En omdat ik tóch olijfolie in huis had, besloot ik  de stap te wagen. Dat werd het begin van een huis vol zeep. Vrienden die de bui al zagen hangen – op iedere verjaardag een zeepcadeau – zeiden: “waarom ga je niet wat zeep verkopen?” Maar ik vond dat ik eerst het vak tot in de puntjes moest beheersen voordat er zeep kon worden verkocht. Pas een jaar later ontstond het blog onder de naam Mevrouw Soapz, nog iets later de webshop. En zo hoort het ook. Om een goed product neer te zetten kun je niet over één nacht ijs gaan.

In augustus 2022 heb ik de naam van de website gewijzigd in Mrs Handmade, om meer handgemaakte producten te kunnen onderbrengen, handgeknoopte mala’s en kettingen van edelstenen, handgebreide sokken en misschien nog meer creatieve producten van eigen hand. Mevrouw Soapz blijft gewoon bestaan als merk, evenals Mrs Mala en Mrs Socks.

Portret van Mevouw SoapZ

Emmy Reichelt tekende het portret van Mevrouw SoapZ. Emmy is een IJsselsteinse kunstenares, nu vooral bekend van haar prentjes, getiteld ‘Volkje’. Daarnaast maakt ze nog prachtige prenten en schilderijen met diverse onderwerpen. Meer zeepjes zien van Mevrouw SoapZ? Ga snel naar de shop.

Delen is fijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *