Uitleg materialen

Over de diverse edelstenen en rudraksha’s

Amazoniet in het kort: De meeste amazoniet is turkooiskleurig, maar er zijn ook allerlei schakeringen te vinden van zachtblauw tot bruin en soms een beetje zwart.
Een mooie communicatiesteen, zorgt voor helder onderling begrip zonder belastende emoties. Voor heldere dromen. Tegen geopatische belasting en stress, goed om te detoxen.
Chakra’s: zonnevlecht, hart en keel

Agaat in het kort: De roodbruine agaat in de mala geeft energie en is ook aardend. Er zijn veel kleuren agaat met ieder een iets andere werking. De rode agaat lijkt veel op de carneool. Waar carneool een echte familiesteen is, is de agaat speciaal voor moeder en kind. Ben je nog niet zo lang moeder dan helpt agaat je om de verantwoordelijkheid beter te nemen. Hartversterkend, bij huidproblemen en luchtwegproblemen, verbetert bloedsomloop en gewrichten.
Chakra’s: Wortel, heiligbeen en keel.

Angeliet (engelensteen) in het kort: rust, kalmte, inzicht in dromen, liefdevolle communicatie, keelchakra, gunstige werking op de schildklier, groei botten, verkoelend bij zonnebrand en koorts. Chakra’s: keel, voorhoofd en kruin.

Amethist in het kort: Net zoals het bloemetje lavendel, geeft amethist rust bij drukte in je hoofd en hoofdpijn. Meest gekozen steen bij ontwikkelen van spirituele vaardigheden. Voor concentratie, aarden van gevoelige mensen, meditatie.  Bij spanningen, gunstig voor hormoonstelsel, verwondingen en ziektes van de huid, bloedarmoede.
Chakra’s: voorhoofd en kruin.

Bergkristal in het kort: Verhoogt de trilling van alle andere stenen. Meditatie, helderheid, balans lichaam en geest. Voor kids is de steen meestal te sterk. Bij kleine bloedingen, brandblaren, ontstekingen, migraine, hoge bloeddruk. Reinigen kan op diverse manieren, maanlicht is ook fijn.
Chakra’s: alles behalve de kruin en heiligbeen.

Blue sponge quartz in het kort: Ik kies bijna nooit voor kunstmatig gekleurde stenen maar deze zijn echt zo mooi! Een zeeblauwe kleur, niet helemaal door en door, waardoor de kleur wolk-achtig kan zijn, sponsachtig wordt het ook wel genoemd. Deze kwarts is kristallijn van structuur en het is een steen die op een zachte manier kalmerend werkt.

Lapis Lazuli in het kort: Vorstelijke steen. Rust, harmonie, vertrouwen op de intuïtie. Voor intelligentie, kennisvergroting, beter leren en onthouden, positiviteit. Bij hoge bloeddruk, huidproblemen en ontstekingen, sneller herstel van wondjes.
Chakra’s: keel, kruin en derde oog.

Mookaiet in het kort: Mookaiet is een jaspissoort uit Australië. Met zijn tinten rood en geel (maar ook soms bruin, wit en andere tinten) doe de steen mij enorm denken aan Uluru, bij velen bekend als Ayers Rock, de rode rotsformatie die heilig is voor de inheemse bewoners van Australië.  Want de Aboriginal-voorouders houden zich hier op, het is een portal naar andere dimensies en bewaker van de droomtijd en nog veel meer.
Voor mij is het daardoor een sjamanensteen, die je verbindt met je voorouders en gidsen, je beschermt tijdens het reizen (zowel fysiek als in trance). Een prachtige, aardende meditatiesteen. Maakt je krachtig en strijdlustig als dat nodig is. Versterkt de organen, vooral lever en nieren.
Deze steen is in korte tijd erg populair geworden.
Chakra’s: vooral de eerste drie.

Mosagaat in het kort: De hoofdkleur is groen, de steen is soms doorzichtig en soms bijna niet. Het lijkt soms nét alsof er mos in groeit, verder zie je allerlei witte en bruinige tinten in de steen. Mosagaat werkt aardend en bevrijdend, rustgevend bij stress en inspanning. Een goede steen voor mensen die veel bezig zijn met en in de natuur, of als je dat meer zou willen doen! Goed voor de luchtwegen en tegen de infecties en ziekten van de luchtwegen. Reinigt de weefsels, helpt om het lichaam koortsvrij te maken. Helpt bij een meer natuurlijke communicatie.
Chakra’s: Alle, behalve derde oog.

Obsidiaan in het kort: Obsidiaan vermindert angst en blokkades in jezelf. Als je wat meer ervaring hebt in meditatie en het spirituele pad dan zal deze steen goed bij je passen.
Obsidiaan is krachtig en ondersteunt en versnelt je manifestatieproces. Let op dat je de juiste formuleringen toepast, want het werkt echt snel. De versie met zilveren glans erin helpt extra bij je meditaties en astrale reizen.
Obsidiaan is een vulkanisch, verglaasd gesteente, het is ontstaan door het snel stollen van lava.

Rozenkwarts in het kort: Voor creatieve mensen. De energie is zo zacht en mooi dat het zelfs geschikt is voor babies. Brengt harmonie. Vermindert stress, transformeert negatieve energie, zelfliefde, eigenwaarde, zelfvertrouwen,  leert je open te staan op een beschermde manier. Sensualiteit, onbevangenheid. Voor betere bloedsomloop, zuiverend en verzachtend.
Chakra’s: keel, hart.

Terrahertz in het kort: Terrahertz is een mineraal met een opvallende metalige uitstraling, ongeveer zoals hematiet, maar het twinkelt meer.
Het zendt 1 triljoen hertz in een seconde uit. Dit heet dan ook de terrahertz golf, die ongeveer de golflengte heeft op het verre infrarood spectrum. Het verhaal gaat dat al rond 1950 het werd ontdekt door Nasa.
De frequentie is gezondheidsbevorderend en zou cellen, enzymen en DNA kunnen helpen herstellen naar de normale staat. Het zou ook het immuunsysteem kunnen helpen versterken, bloeddoorstroming bevorderen, zwellingen verminderen.
Een mooie steen voor mensen die vaak moe zijn en stress ervaren.
Terrahertz is geen natuurlijk mineraal. Het wordt gemaakt in labs (o.a. Duitsland en Japan), maar is daardoor niet minder werkzaam!
>> Meer over deze bijzondere ‘steen’ vind je hier.

Zonnesteen in het kort: Zonnesteen is meestal geel, oranje of bruinig. Er bestaan ook soorten met grijs en zwart, zowel doorzichtig als opaak. Voor een positieve kijk. Verwarmend, geeft energie, doorzettingsvermogen, een steen voor communicatie en contact. De opake vorm bevat calcium en is dus ondersteunend bij aandoeningen waar calcium een rol bij speelt.
Chakra’s: goed voor de onderste drie.

Rudraksha’s in het kort: “Rudraksha is a manifestation of divine energy.” De god Shiva zag dat de mensen op aarde leden. Ze waren niet meer verbonden met de Bron maar opgesloten in hun systeem van lichaam, geest en zintuigen. Hij mediteerde lang op dit gegeven en toen hij klaar was huilde hij. Zijn tranen vielen op de aarde en werden rudrakshabomen.

een rudraksha met 5 facetten oftewel mukhi's

De bes van de rudrakshaboom (Elaeocarpus ganitrus) is blauw van kleur. Er zit weinig vruchtvlees aan. De vruchtjes vallen van de bomen en worden daar opgeraapt door de boer. Het zaad wordt ontdaan van het vruchtvlees door het te scrubben met zand, vermengd met een beetje glas. Eenmaal schoongemaakt, wordt het zaad gedroogd. Daarna wordt het gesorteerd op grootte en op het aantal groeven of mukhi’s. Eén boom kan verschillende mukhi’s produceren. Meestal is het: hoe ouder de boom, hoe vaker die de zeldzame mukhi’s produceert. De rudraksha’s  met vijf groeven zijn het meest algemeen. Iedere rudraksha heeft een gaatje, door en door. Het is meteen al klaar om aan een draad te rijgen!

Dit overzicht is bij lange na niet volledig en dat is voor mij okee. Er zijn genoeg websites waar je de betekenis van edelstenen kunt opzoeken. Wat ik nog belangrijker vind, is hoe jij de edelsteen beleeft. Die kan voor jou best een geheel nieuwe betekenis hebben, eentje die niet in de boekjes of op de websites staat. En dat is ook helemaal goed.

Delen is fijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *