Co-creatie van een mala

Ze komt bij mij om over een mala te spreken. Specifieke wensen. Niet zomaar een voorkeur voor kleuren of soorten kristallen. Ik kan merken dat ze er lang en goed over heeft nagedacht. Want zij gaat voor de werking van de kristallen. Waar ze veel behoefte aan heeft is energetische bescherming, zich vullen met haar eigen licht/liefde. Als ik me afstem op haar energie en haar wensen, pak ik één voor één de strengen kralen die mijn aandacht vragen.

Ze is duidelijk bedreven in het waarnemen van energieën. De ene streng met kristallen kralen geeft een prettig gevoel en de andere niet. De blauwe chalcedoon geeft flow, als in water. De granaat geeft een gevoel van kracht. “Jade”, klinkt het in haar hoofd, maar de witte jade doet niets en de groene een beetje. Jade gaat aan de kant. Ik pak expres een paar strengen die het naar mijn gevoel niet zijn. Dat doe ik, omdat ik het ook best mis kan hebben, nietwaar? De zwarte onyx bijvoorbeeld. Nee, die voelt neutraal. Dan pak ik rookkwarts. Daarbij lijkt haar lichaam veel informatie door te krijgen. Ik geef haar ter aanvulling een grote rookkwarts scepter in handen. Er gebeurt van alles, dat zich niet goed laat benoemen, het lijkt voor mij een download van informatie en ook een opschoning.
De rookkwarts kralen leggen we voorlopig even bij de selectie.

Totaal niet haar kleuren en toch..

Dan de rhodochrosiet. De zachtroze kralen geven precies dat gevoel van bescherming en omhulling waar ze naar zoekt. Nu ligt er een selectie op tafel van bruin, donkerrood, lichtblauw en roze. Dat is nogal pastel. Totáál niet haar kleuren. Want zij houdt van sprekende kleuren. En toch… het gevoel is goed. Dat kan ik beamen want ik voel ook een deel van wat zij voelt. En bovendien kwam ze niet met het doel om iets in haar favorieten kleuren uit te kiezen, maar de werking mocht voorop staan.

Nog een keer de strengen afzonderlijk beoordelen, waarnemen, voelen. Hm, nee dat is het nog niet helemaal. Ik stel voor een verbinding te maken door middel van bergkristal (een matgeslepen soort) en rudraksha zaden. Neem de combinatie eens in handen en voel dan, vraag ik haar.

Mrs Mala, getekend door Emmy ReichgeltJa, zo bij elkaar klopt het. Maar ja, de blauwe chalcedoon lijkt er qua kleur niet bij te passen en toch is die nodig in het geheel. Ik maak mij een ietsie pietsie zorgen, hoe ga ik daar een evenwichtig geheel van maken?
En toch is de ervaring zo duidelijk, dan vertrouw ik erop dat het goed komt!

De dag daarna begin ik aan haar mala. Ik gebruik een kralenbord om de kralen uit te leggen in het gewenste patroon. Een mala bestaat uit 108 kralen. Meestal pak ik 12 setjes van 9. Dat doe ik nu ook. Vier keer 9 rudraksha’s en van de andere soorten steeds 2 x 9. Ik bedenk dat de chalcedoon steeds tussen 2 rudraksha’s mag. Mijn vingers sorteren de kralen zodat ze aan beide zijden van de gurukraal (daar had ze al een voorkeur voor uitgesproken) symmetrisch liggen.

En bam! In één keer liggen ze goed. Wat een verrassing! Want dat is echt weleens anders hoor, soms heb ik ze liggen en het voldoet niet, dan moet het weer helemaal anders en soms wel drie keer.
Ik krijg er een warm gevoel van. Het voelt als een echte co-creatie. Het knopen kan beginnen. En ondanks die ‘rare’ kleurcombinatie voel ik met iedere knoop de eenheid groeien en ik vind het mooier en mooier worden.

Nu hopen dat zij er net zo over denkt! Heb je trouwens goed gelezen en opgelet? Wat gebeurde er nou met die rookkwarts? Eigenlijk heel eenvoudig. Zij heeft ter plekke gewerkt met de rookkwarts en die heeft zijn werk al gedaan. Dus die hoeft niet in de mala. Wat een heerlijke en bijzondere ervaring!

De mala bestaat uit: rhodochrosiet, blauwe chalcedoon, granaat, bergkristal, rudraksha’s, gurukraal van agaat en kwastje van zijde. 

>> Wil jij ook een mala naar smaak? Dat kan! Lees meer.

Delen is fijn!

2 comments

 1. Monique B. schreef:

  Dag Mrs Handmade,

  Ik heb een vraagje over de stenen waarmee u werkt. Waar komen ze vandaan en vooral hebben ze een fairetrade label of zijn ze met respect voor mens en natuur gedolven.

  Met vriendelijke groeten

  Monique

  • Carola Ruijsch schreef:

   Dank je wel Monique voor je vraag. Ik ben al een tijdje bezig dit te onderzoeken. Het is voor een kleine webshop heel erg lastig om dit te weten én te garanderen. Ik moet daarbij nog afgaan op de informatie van de leverancier. Ik hoop dat het traject van mijn naar leverancier duidelijker wordt, er valt nog veel te verbeteren op dit vlak. Op dit moment lukt het me nog niet om stenen gegarandeerd fair aan te bieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *