Pizza pepperoni met salami

Of toch niet? Geen pizza pepperoni met salami dan? Nee. Dit is zeep. Een mooie illustratie van de uitdagingen van de zeepmaker. Een jaar lang studeren, experimenteren en formuleren levert een aantal beproefde recepten op. Dan weet je wel wat bepaalde combinaties van oliën en vetten en geur en kleur opleveren. Dat moet ook. Tenslotte wil je wel een constante kwaliteit kunnen maken.

Naast de beproefde recepten blijft het ontzettend leuk om eens iets nieuws uit te proberen. In de hoop dat ook dit experiment weer leidt tot succes en iets wat je voort kunt zetten. Alles klaargezet, research gedaan naar de geur, dit kan niet fout gaan, denk ik dan. Mooi wel!

Instant beton

Opeens: instant beton! Niet meer door te roeren. Er zit nog maar één ding op en dat is de zeep zo snel mogelijk in een mal zien te krijgen. Goed aanstampen. En er verder maar het beste van hopen.

Toegegeven: het ruikt heerlijk! Een replica van een bekend parfum. Lekkere fruit- en bloesemgeuren met een mysterieuze ondertoon. Wie deze salami gebruikt onder de douche hoeft er zeker niet stinkend naar knoflook weer uit te komen. Gelukkig maar!
salamizeep

Delen is fijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *