Geitje mag naar buiten

geitenmelkzeep

Het is voorjaar! De geitjes mogen weer naar buiten in de wei. Kijk ze eens dartelen tussen de bloemetjes! En dat geldt ook voor de geitenmelkzeep. De conceptie was eind december, de draagtijd drie maanden en daar zijn ze dan. Gesneden tot kloeke stukken zeep mogen ze eindelijk voor de dag komen.

Eigenlijk moeten ze nog een tijdje bij mama blijven. De draagtijd van een geit is 5 maanden min 5 dagen. En eigenlijk gaat het bij zeep van geitenmelk net zo. De stukken zijn nu wel gesneden, maar mogen nog een tijdje uitharden om duurzamer te worden.

Zeep met geitenmelk wordt allerlei heilzame eigenschappen toegedicht. Het zou gezond kunnen zijn voor je huid, ook bij een probleemhuid met acné of eczeem. Het geeft in ieder geval een luxe en ambachtelijk gevoel toch?

Een familielid is al overstag. Mijn dochter, die lang mijn zeephobby min of meer links liet liggen wilde toch wel een stukje proberen. Ik gaf haar eentje met geitenmelk. ’s Avonds kreeg ik bericht: “Mam, die zeep is geweldig! Na het afdrogen voelt mijn huid zo lekker aan. Die zou je veel meer moeten promoten hoor!” Ja dûh, waar ben ik dan mee bezig? 🙂 Nog even wachten op de webshop hoor…

Er zit alweer een nieuwe geitenmelkzeep in de mal. Milk & Honey, heerlijk met echte geitenmelk en honing en met een honingzoete geur. Jammer hoor dat die nog een tijd moet rijpen!  Ondertussen houd ik me wel bezig met m’n voorraad tellen.

geitenmelkzeep

Delen is fijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *