Plakje leverworst? Zeepmonster!

leverworst of zeep?Soms zit het mee, soms zit het tegen. Zoals in mijn vorige blogpost het bakje beton toch nog van pas kwam, zo zit ik deze keer in mijn maag met een partij leverworst. Nou ja, niet letterlijk in mijn maag, LOL!

Wat begon als een ontzettend goed idee, viel dus een beetje tegen.Overigens is het wel een ontzettend goede zeep geworden. Boordevol goodies zoals extra veel Sheaboter en Avocado-olie. De Sheaboter staat bekend om zijn verzorgende eigenschappen. Zorgt voor celregeneratie, bevat vitamines E, F en A. Daarom is het een veel gebruikte en gewaardeerde butter in verzorgingsprodukten. Het ziet er echt uit als boter en het smelt op je huid en trekt snel in. In zeep zorgt het voor een zachtheid en niet uitdrogen van de huid.

Avocado-olie bevat vitamine A, D, en E. Het zou de huid tegen zonlicht beschermen. Grappig, omdat je huid vitamine D aanmaakt door zonlicht en deze olie ook vitamine D bevat! Je kunt deze olie ook heel goed gebruiken om te masseren. In de keuken gebruik je het voor salades. Niet verhitten – dus niet in bakken en braden – want daar kan het niet tegen!

De basis is 50% olijfolie, wat altijd zorgt voor een milde zeep.

Terug naar de zeep. Behalve deze twee verzorgende vetten – en  nog wat kokosvet voor het schuim – deed ik er ook roze klei in. Die klei is goed tegen een vette huid. Je kunt met die klei ook een maskertje maken. En natuurlijk gebruikt de zeepmaker die klei om een natuurlijke kleur te verkrijgen, zonder kleurstoffen. Maar ja, daar moet je dus wel bij NADENKEN!

NADENKEN JA! Briefje aan mezelf: gebruik roze klei als een kleuraccent. Mik het niet door je hele batch! Denk aan het zeepmonster!

Het Zeepmonster is een wezen dat je liever niet tegenkomt. Als die bij je langskomt staat dat garant voor een mislukking van je zeep. Of het nu qua uiterlijk is, of om de inhoud gaat. Altijd gaat er wel iets mis als die gast aan je deur staat. - afbeelding van gilde.vanderleden.com -

Ondertussen wel een stukje mee de badkamer ingenomen. Ze maakt mijn gezicht op een heerlijk milde manier schoon. Ook de geur is beschaafd. Bloemig, met een hint van thee.

Maarreh, die kan ik dus niet in de shop zetten. Zal ik ‘m aan de slager aanbieden? Wat vind jij?

leverworst of zeep?

Delen is fijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *