Koffiezeep tegen geurtjes

KoffiezeepKoffiezeep maken, het viel me nooit mee. Op de een of andere manier ging het altijd mis. Ik vond het altijd zo enorm stinken. Tot ik erachter kwam dat als je het loog aanmaakt met koffie in plaats van water, er bestanddelen van de koffie veel te warm worden. Ze verbranden zowat en dat zorgt voor die stank. Het trekt wel weg na enige maanden, maar zoveel geduld had ik nooit! Eigenlijk had ik het hele idee van koffiezeep al laten varen.

Tot ik bedacht dat ik de koffiezeep op de manier van geitenmelkzeep kon maken! Dus de koffie invriezen in een ijsblokjeshouder en de koffieblokjes gebruiken om loog mee te maken. Zo blijft het koel en verbrandt het dus niet.

Bij Marcus Koffiie in IJsselstein een handjevol bonen gescoord, want als notoire S***o drinker heb ik die natuurlijk niet. En bonen staan leuk op de bovenkant. De helft van die bonen ook nog gemalen, om toe te voegen als scrubbende deeltjes.

Zeep gemaakt volgens de methode die ik had bedacht en warempel, het ruikt meteen al heerlijk naar koffie!

Kortom, ik ben blij, Mark van Markus koffie blij met zijn stukje zeep. En nu staat de zeep te pronken in mijn shop. Dus kom maar op, klanten voor koffiezeep!

Het voordeel van koffiezeep?? Koffie neutraliseert geurtjes, ongelooflijk hè? Dat weet iedere koffieliefhebber als het goed is. De barista weet het in ieder geval wel. Dus heb je in de tuin gewerkt, of in de keuken knoflookgeur aan je handen gekregen, geklust aan je fiets of geschilderd? Koffiezeep krijgt je handen schoon en geurvrij! Zou het ook tegen zweetgeur werken? Vast wel. Spring er mee onder de douche na het sporten en probeer het uit!

Voor het ultieme, luxe gevoel heb ik er ook nog honing aan toegevoegd, en slagroom in poedervorm. En helemaal geen kunstmatige parfums en kleurstoffen. Het is allemaal puur natuur…. jummie!

Delen is fijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *