DIY gezichtsreiniger

Bij mijn favoriete turkse winkel had ik al een paar keer een zakje gemalen amandelen zien liggen. En ik vroeg me af wat ik daar nu eens mee kon doen.
Natuurlijk kan het in koekjes gebruikt worden maar ik wil voorlopig geen koekjes bakken. Veel te verleidelijk! Gelukkig stuitte ik op een filmpje van Serena Verbon van Beautylab! Daarin legt ze uit hoe je met behulp van grof amandelmeel heel eenvoudig een gezichtsreiniger maken kunt. Net zoals die van L*sh!

Het recept van Serena:

  • 5 volle eetlepels amandelmeel (in het filmpje begint ze met minder maar doet er later wat bij)
  • 2 volle eetlepels (gele) klei
  • 1 afgestreken eetlepel oranjebloesemwater
  • 1 afgestreken eetlepel glycerine
  • enkele druppels etherische olie (ik gebruik roos en lavendel)
  • lavendelbloempjes

Het recept klopt prima! Mijn wijzigingen zijn als volgt: groene klei in plaats van gele. Gewoon water, want ik had geen oranjebloesem- of rozenwater in huis. Een klein beetje spirulinapoeder wat ik nog vond. Etherische oftewel essentiële olie van Neroli (oranjebloesem) en petitgrain. Daarmee schoot ik een heel klein beetje uit, vandaar dat ik later nog een beetje extra klei erin moest werken. Lavendelbloempjes heb ik niet gebruikt, ik wil niet dat mijn wasbak verstopt raakt, bovendien zien lavendelbloempjes die wat langer liggen eruit als kleine bruine muizenkeutels. Brr, niet echt aantrekkelijk vind ik.

Groene blob

Na een beetje knoeien en kneden heb ik nu een mooie groene blob! Jammer dat er nog steeds geen geur-internet is want het ruikt zalig! Een klein testje wees uit dat het spul prima werkt. Gebruik maar een klein beetje water en je hebt een goed papje om je gezicht mee te reinigen en te scrubben. De glycerine laat een beschermend laagje achter op je huid, alleen afspoelen met warm water is voldoende.

Over de klei

Argiletz heeft een aantal soorten klei, kies de klei die bij jouw huid past. Gele klei is voor normale/onzuivere/gecombineerde huid. Groene klei is voor normale/vette huid.
Rode klei is voor een droge huid. Roze klei is voor een droge/gevoelige/geïrriteerde huid. Witte klei is voor de gevoelige/beschadigde huid.

Omdat ik de reiniger wilde maken voor iemand met een vette huid koos ik de groene klei.
Misschien heb ik je op een idee gebracht? De glycerine vind je bij de Etos, een van de weinige drogisterijketens die dat nog verkoopt. De klei en essentiële olie bij je natuurvoedingswinkel of reformzaak. Gemalen amandelen vind je zoals gezegd bij de turkse winkel, of maal amandelen zonder bruin schilletje zelf in een koffiemolen. Maar niet te fijn, anders scrubt het niet meer.

Hoe gebruik je het?

Neem een beetje ter grootte van een kleine knikker. Doe er in je handpalm een klein beetje warm water bij en wrijf het tot een papje. Daarmee smeer je je gezicht in. Je kunt het even erop laten zitten als een maskertje. Wrijf erover om te scrubben. Spoel het af met warm water en klaar!

Bedankt voor het super leuke idee, Serena!

Delen is fijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *