Mooie review scheerzeep door Duitse blogger

Ambachtelijke scheerzeep door Mevrouw Soapz uit IJsselstein[pix_dropcap]V[/pix_dropcap]ia Scherenshop ontving de Duitse blogger Thomas Baulechner een stukje scheerzeep van Mevrouw Soapz. Deze blogger is dol op het traditionele scheren en op de spullen die dat aangenaam kunnen maken, messen, kwasten, aftershave én natuurlijk scheerzeep. Vervolgens verscheen na een aantal weken zijn oordeel over de zeep op zijn eigen blog. Een lieve vriend vertaalde het zojuist voor Mevrouw Soapz! Hier volgt de vrijwel letterlijke vertaling van zijn blogartikel Review Scheerzeep: Rasierseife Scheerzeep Grey Matter Produkttest/Review.

Hallo, vandaag wilde ik voor jullie een scheerzeep uit Holland testen, de scheerzeep Grey Matter. De scheerzeep Grey Matter is een handgemaakte scheerzeep met zuivere, natuurlijke ingrediënten, zonder andere conserveringsmiddelen en deze scheerzeep is exclusief te verkrijgen bij scherenshop.nl.

Ik ben een grote fan van zelfgemaakte scheerzepen, aftershaves, zeep en bodybutter.  Puur en alleen omdat ik absoluut geen zin meer heb in al het chemische onnatuurlijke, dat altijd weer te vinden is in industriële producten. Wie weet wat deze stoffen ons lijf aandoen in de loop van de tijd, van alle marketingleuzen geloof ik onderhand absoluut niets meer.

Groot is de vreugde wanneer ik producten vind die geheel op natuurlijke wijze worden vervaardigd. Wanneer ik zo’n product dan eindelijk in handen heb kan ik bijna niet wachten en ben ik vreselijk nieuwsgierig hoe het in gebruik is, zelfs al in de verpakking heb ik het niet kunnen nalaten er uitvoerig aan te ruiken.

Ondanks de folieverpakking had ik al snel mijn neus vol geuren, ik kon ze niet helemaal thuis brengen maar hat was fris, lekker en enigszins rook het naar salie.  De scheerzepen van het merk Mevrouw zijn er in de volgende soorten: grey matter, lemon en sweet mint. Nadat ik door de verkoper gevraagd ben om feedback ben ik de scheerzeep regelmatig gaan gebruiken.

De zeep heb ik voor gebruik in een koffiekopje gelegd, optimale plek en genoeg ruimte om met de scheerkwast lekker schuim te maken.  Op naar mijn test:

Ik ben een fan van de silvertip (dasharen) scheerkwast, vanwege de zachte kwastharen, jammer genoeg zorgt dit bij harde scheerzepen vaak voor problemen. Daarom laat ik voor elke scheerbeurt warm water in het kommetje lopen om de zeep een beetje op te weken, zodoende heb je dan zelfs met de zachtste haren geen problemen.

Bij de Grey Matter bleek het weken volledig overbodig, de zeep leverde snel een stabiel en aangenaam schuim. Opgeschuimd rook de scheerzeep verzorgend en liet een aangenaam zacht gevoel achter op de huid, zoals lichte ingesmeerd met sheaboter.

Nu een scheertest, gebruikt werd: Foto door http://rasierkiste.files.wordpress.com/2014/02/img_5489.jpg

De scheerervaring was gelijk aan de andere testscheersessies, zeer zacht, aangenaam en verzorgend. De eigenschappen van de scheerzeep zijn uitmuntend, het mes glijdt zonder problemen, de zeep produceert een stabiel schuim en de huid is na de scheerbeurt zeer verzorgd.  Maakt niet uit welk scheerapparaat ik gebruikt heb, het resultaat was keer op keer het zelfde, gewoon onovertreffelijk!

Tijdens de test heb ik ook verschillende kwasten gebruikt en onafhankelijk welk materiaal of haarsoort, het schuim werd goed opgenomen en leverde telkens een uitmuntende kwaliteit schuim.

Mijn eindoordeel: Wie bij het natscheren op ingrediënten let en ambachtelijke scheerzepen met natuurlijke ingrediënten wenst zal verslaafd raken aan Grey Matter.  Grey Matter heeft een goed, stabiel schuim, verzorgt de huid optimaal en kost geen kapitaal!

Foto door Thomas, Rasierkiste.

Foto door Thomas, Rasierkiste

Delen is fijn!

One comment

  1. Paul Kox schreef:

    Mooie reactie,ben zelf ook fan van zelfgemaakte scheerzepen en bijbehorende producten.Het voegt tenminste wat toe en de huid is er ook blij mee,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *