Weer een prachtige review van mijn scheerzeep

Van de hand van de Duitse Thomas Baulechner verscheen alweer een prachtige review van mijn scheerzeep!  Het valt me op dat hij het schuim van de citrus en gember nét even iets anders vindt dan van de andere twee. Terwijl de receptuur van de basisvetten gelijk is. Het zou dus kunnen, dat de citrus en/of de gember invloed hebben op de romigheid van het schuim. Het kan natuurlijk ook suggestie zijn. Thomas ontving van mijn twee ‘full size stukken’ en nog een teststukje van de grijze scheerzeep, omdat hij van die laatste al een eerdere versie in huis had. Hieronder volgt de vertaling (door mijn handige zoon Ben van Klingeren)! Het origineel vind je hier.

[pix_divider decoration=”floral_divid_1″ opacity=”opacity_1_0″]

Dag luitjes,

Vandaag laat ik jullie nog een review zien, hoewel ik in mijn laatste bericht geschreven had, dat er eerst een nieuwe handleiding zou komen.

Maar, en nu komt de grote MAAR: Ik heb zulke gave scheerzepen uit Nederland gekregen, die ik voor jullie in geen geval wil achterhouden en toen bedacht ik mij, ik knal er nog een review bij. 

Foto van ShavingTom, RasierkisteIk hoop dat jullie mij kunnen vergeven, de nieuwe handleidingen zijn onderweg evenals de video’s. eigenlijk al heel lang, maar helaas doet dat domme videoprogramma niet wat ik wil. 🙁

Professionals zouden zich natuurlijk graag per email kunnen melden wanneer ze tips hebben over het programma Magix Video Deluxe…

Maar nu betreft de nieuwe zepen, ik had al een review over de zepen uit Nederland geschreven. Echter had ik toen slechts één zeep zelf getest. Dit keer heb ik meerdere scheerzepen toegestuurd gekregen: Pepermunt, Citrus & Gember en ‘Grey Matter’ met vernieuwde receptuur.

Eigenlijk heb ik de zepen werkelijk door toeval gekregen. Ik had me op Twitter aangemeld en toen bedacht ik mij, laat ik eens even kijken wat er zoal over mij gezegd wordt. Toen had ik de zeepfabrikante gevonden en werd ontzettend blij toen ik las wat voor plezier mijn laatste review haar gegeven had.

Voorpret over de scheerzeep

De voorpret was zeer groot en toen de zepen eindelijk aangekomen waren was mijn blijdschap helemaal op hol geslagen, omdat alle soorten erbij zaten en de zepen zo waanzinnig goed roken.

Ik heb de scheerzepen drie weken lang getest en ben werkelijk omver geblazen, de zepen schuimen superlicht af, geven een zeer verzorgend, goed geurend en stabiel schuim.

Wat geur betreft gaat mijn voorkeur naar de pepermunt, maar de mening daarover zal voor iedereen verschillen. Ik hou nou eenmaal van een mint-achtige, frisse geur.

Waar de citrus en gember ook zeer verfrissend is, mag ik de Grey Matter bij alle verbazing natuurlijk niet vergeten, maar de andere twee bevallen mij simpelweg beter. Toch moet ik toegeven, ik vind ze alle drie super!

Hier mijn waarneming, hoe ik de zepen ervaar:

Pepermunt:
Verfrissende mint-achtige geur, de consistentie van het schuim doet me meer denken aan scheercrème, zo crème-achtig is het schuim.

Citrus & Gember
Frisse citrusgeur, zeer licht, dus geen zware geur met een ondertoon van de zoete gember. Consistentie bij het afschuimen is soortgelijk als bij de pepermunt, maar niet zo crème-achtig.

De nieuwe Grey Matter
Wat betreft de geur hetzelfde als de ‘oude’ Grey Matter, verfrissend, licht gekruid en ergens heeft het wat weg van Salie naar mijn mening. De consistentie van het schuim is duidelijk crèmiger door de nieuwe receptuur en de scheerzeep laat zich lichter afschuimen dan tevoren.

De uitgesproken receptuurverandering van de Grey Matter, heeft voornamelijk betrekking op veganisten, want de nieuwe Grey Matter bevat rundervet en is nog lichter af te schuimen. Bij de verzorgende werking van de zeep kon ik geen verschil herkennen tussen de nieuwe en de oude Grey Matter.

Foto van ShavingTom, Rasierkiste Foto van ShavingTom, RasierkisteOp de foto’s zien jullie, hoe ik de pepermunt de eerste keer proefgeschuimd heb, de zepen zijn werkelijk supermakkelijk in de handhaving, bovendien bestaan de zepen uitsluitend uit natuurlijke ingrediënten en bevatten geen chemische stoffen.

Voor mij persoonlijk zijn de ingrediënten erg belangrijk, laatst veranderde ik van tandpasta omdat hij aluminium bevatte en dat zorgt er niet eens voor dat je tanden witter worden. Te bedenken wat zulke stoffen kunnen aanrichten in je lichaam.

Zoals jullie zeker kunnen waarderen, heeft deze dame bij de productie eraan gedacht dikke ribbels aan de zijkant van de zeep te maken zodat het probleem van het wegglijden van de zeep compleet verhinderd wordt.

Ik zal nog veel vaker zeep bestellen bij deze dame, op Soapz.nl kun je niet alleen scheerzepen kopen, deze aardige dame biedt werkelijk allerlei geweldige handgemaakte zepen aan, even rondkijken loont zich werkelijk!!

Ik hoop dat jullie deze scheerzeepreview is bevallen, volgende keer komt de lang beloofde handleiding met video’s eraan!

Ik wens jullie het beste toe, veel aangename scheerbeurten en vrolijk Pasen!

Delen is fijn!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *