Waar haal je de olijfolie?

Olijfolie haal je natuurlijk in de Turkse winkel! De kleine supermarkt in het stadje is al een paar jaar mijn absolute favoriet. Ze wordt gerund door een paar supermeiden. Altijd gezellig, in voor een praatje en erg behulpzaam.

Achterin is de slagerij, waar je het vlees nog voor ouderwets hollandse prijzen kunt krijgen. Nee, we gaan hier geen discussie voeren over Islamitische slachtmethode, daar zijn andere media voor. In ieder geval is het vlees goed van kwaliteit, beter dan in menig landelijk supermarktimperium.

Paprika’s

Eigenlijk vind ik bijna alles wat ik nodig heb in deze winkels. Olijfolie voor de zeep, kruiden, rijst en lekkere verse groenten en fruit. Betaalbare paprika’s voor de broodnodige vitamine C van de cavia des huizes. Sorry hoor, paprika’s zijn caviavoer wat mij betreft! Altijd fruit van het seizoen en in de zomer komen die heerlijke watermeloenen weer, helemaal uit het verre Oosten van Turkije! Paar dingen die ik nog mis zijn verse melk en roomboter. Turks brood is lekker en voor bruin brood pak ik even door naar de bakker om de hoek. Soms zien ze me bij AH een hele week niet!

Nadat ik bij Chantal was geweest, voor het  blog over de tassen van Chantal Verhoef ging ik nog even een boodschapje doen. Omdat ik mijn camera toch bij me had, heb ik meteen wat foto’s gemaakt. Een van de liefste dames wilde wel op de foto maar de andere dook gauw de slagerij in! Ik hoop maar dat ze niet al te lang in de koelcel heeft zitten bibberen, de heldin… 😀

Koningshof: Klant is koning!

Voor wie de allerbeste boodschappen wil halen, en daarbij een gratis glimlach, ga snel naar IJsselstein. Het straatje tegenover de Molen, Koningshof. Kan niet missen. Klant is Koning, toch? Hier nog wel!

Delen is fijn!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *