Saliezeep, niet zomaar schoon

saliezeep voor lichaam en geestSalie wordt van oudsher gebruikt om te zuiveren. En dan gaat het niet om de variant die gewoon in ons Nederlandse tuintje groeit, maar om de Amerikaanse witte salie. Een eeuwenoud gebruik is om wat gedroogde blaadjes te branden en met de rook jezelf te zuiveren. Het werkt op je aura, maakt het schoon en zorgt dat energieën die niet bij je horen verdwijnen.

Dat geldt ook voor de kamers in je huis. Vaak wordt het gebruikt bij meditatie. Dat doe ik ook, maar alleen salie vind ik te scherp, ik doe er wat andere kruiden bij, zoals lavendel en sweetgrass.

Nu leek het me leuk om de salie eens te verwerken in een zeep! Ik heb een bijna pure olijfzeep gemaakt, met als basis het aftreksel van witte salie (thee) en gemalen salieblad er doorheen. Verder geen geur toegevoegd. En ja, het werkt voor mij heel goed. Subtieler dan de rook van salie. Mijn favoriete tester, Sonja, heeft een stuk zeep in gebruik. Eens even vragen hoe het haar bevalt!

Delen is fijn!

3 comments

 1. Sonja schreef:

  Aan mij de eer om deze zeep te mogen testen. Ja, de zeepjes van Soapzz.nl worden getest door mensen. In dit geval is de saliezeep door mij en door Sophie van 1,5 jaar oud getest.

  Eerst een korte introductie…sinds Carola zich met het zeepvak is gaan bezig houden had ik een wens voor een zeepje wat door haar werking zowel het etherische lichaam en het fysieke lichaam van de mens kon reinigen. (voor meer info over de termen…bestook Sjamama maar met vragen, zij legt het je graag uit)

  En nu komt de Saliezeep. Ik geef je mijn ervaringen in hoe ik het gebruik en wat ik heb gemerkt….

  Salie heeft van huisuit een reinigende werking, sjamanen roken hun ruimte uit met witte salie om de ruimte waarin ze werken te reinigen en te ontdoen van zware, zwarte ongewenste energieen.

  Dit is precies wat deze zeep met je aura doet. De zeep schuimt goed op een spons, nadat je je hebt afgespoeld met lauwwarm water zet je de douche uit en zeep je je helemaal in met het weldadige schuim van dit Saliezeepje. Je begint bij je voeten en werkt naar je hart toe, dan ga je je hals, nek en schouders inzepen ook naar het hart toe. Heb je een lieve partner of kind, dan kan die je rug inzepen. Dit laat je even inwerken totdat je het schuim ziet verdwijnen en je zet de douche weer aan. Alle lage energieen, gedachten van mensen die je in de loop van de dag in je aura hebt opgeslagen spoelen letterlijk door het putje….

  en je voelt je Hemels Fris….doe je dit voor het slapen gaan dan ben je verzekerd van heldere dromen en je wordt heel fris wakker.

  Bij baby’s kan je het proces nog versterken en aanvullen door je kind na het badje met Saliezeep in te masseren met Amandel-olie. Zo breng je een extra beschermlaagje aan voor het aura van je kind en is het kind ook overdag beschermd tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

  Sonja

 2. Anja (Amaroela) schreef:

  Hoi Carola, wat leuk om deze zeepervaring te lezen. Zelf gebruik ik ook witte salie met dezelfde bedoelingen als waar jij over schrijft. Vermindert de toevoeging van lavendel en sweetgrass de werking van de salie niet? De geur is inderdaad nogal scherp.

  Ik wist niet dat je er ook thee van kon maken en hoop dat je het goed vind dat ik met jouw saliezeepidee “aan de haal ga”. Wil het heel graag voor mezelf gaan maken en uitproberen. Vind het testen door Sonja niet alleen heel goed om te laten doen, maar vind haar uitleg ook zo inspirerend dat ik niet kan wachten om het zelf uit te proberen. Tot horens op het forum 🙂
  Lieve groet, Anja

  • Eyeinorange schreef:

   Hoi Anja!
   Leuk je hier te zien! Nee, de werking vermindert voor mij niet als ik salie brand met wat anders erbij. Binnenkort ga ik ook zeep maken met Palo Santo (wel duur), dat lijkt me dan ook iets voor jou. ik zalmuitkijken naar jouw creatie op het zeepforum..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *