Sale bij Tuareg Jewelry!

tuareg kettingHebben jullie de ketting gezien die ik op een foto van de tandzeep heb gebruikt? Die komt van Ineke Hemminga van Turareg Jewelry. Alweer enige tijd terug, in april, vond ik haar shop op Etsy.com en ik was meteen verkocht. Sindsdien hebben Ineke en ik elkaar een aantal malen ‘gesproken’ via facebook en ik ontdekte dat we wel wat raakvlakken hebben!

Sieraden met traditionele motieven

Ineke heeft een voorliefde voor de woestijn en dan in het bijzonder voor de mensen die daar leven, zoals de Tuareg. Zij zijn een volk dat altijd nomadisch heeft geleefd. Bijzonder is dat ze een matriarchaat hadden, dat wil zeggen dat de familielijn via de vrouw zeer belangrijk is. Bij de Tuareg gaan de mannen gesluierd en de vrouwen niet! Helaas hebben veel Tarqui hun nomadische leefwijze moeten opgeven en er zijn ook vele bekeerd tot de Islam.  Ineke vindt echter nog hier en daar kleine gemeenschappen die graag op hun authentieke wijze leven en werken. Door hen laat Ineke prachtige sieraden maken met traditionele motieven.

In de Tuareg sieraden vind je veel grote stenen, glas en kralen. Ook diverse metalen, met als belangrijkste het zilver. Goud, daar doen de Tuareg niet aan want voor hen is het zilver heilig. Zilver was lange tijd zowel sieraad als betaalmiddel. De symbolen in het zilver vertellen het verhaal van de geschiedenis van de drager. Over haar stam, haar geboorteplaats. Het zuidelijke kruis vind je ook veel terug in de sieraden. Het staat symbool voor de vier heilige windrichtingen en je ziet dat ook terug in de zadelknop van het kamelenzadel. Het kruis werd van vader op zoon doorgegeven zodat de zoon zich thuis zou voelen, in welke windrichting hij ook zou reizen.

Ineke verkoopt deze prachtige sieraden in haar webshop op Etsy en ze heeft momenteel sale! Wacht niet te lang, ieder stuk is uniek en de voorraad is beperkt. Klik op de afbeelding om naar de shop te gaan:

Tuareg Jewelry sale

Delen is fijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *