Nieuwe serie: JewelZ

JewelZ - IceDe JewelZ zijn gevonden! Na lang zoeken in Aladdin’s grot heeft SoapZ een grote schatkist gevonden met allemaal gekleurde juwelen erin. Wat zouden we daar nu eens mee kunnen doen? Ja, zeep maken natuurlijk. Dûh.

Die zelfgemaakte – prutsige – langwerpige mal is prima voor dit soort projecten. Na het maken van de vakantiezeep Holiday in Greece, volgden er al snel meer. Zo leuk om te doen! Holiday in Greece is opnieuw gedoopt en kreeg de naam Water.

De zeepjes verschillen lichtjes in samenstelling. Er zit in ieder geval veel olijfolie in, voor de verzorging. Beetje kokosolie voor meer schuim. Sheaboter ook weer voor de verzorging. En in enkele zit ook zonnebloemolie (biologisch), of babassu, en/of bijenwas. SoapZ houdt van variatie.

Een hoop alcohol

De juwelen, de decoratie is in twee gevallen gemaakt van glycerinezeep. Een tijdje geleden heb ik een poging gedaan om transparante zeep te maken. Dit was een studieproject. Om het proces in de vingers te krijgen. Ik kan verklappen dat er een hoop alcohol in gaat. En niet om te drinken! De hele keuken lag vol met spullen. Niet geweldig. De zeep werd niet zo transparant als bedoeld. Het geeft niet. Ik heb in ieder geval voorraad gemaakt in diverse kleuren, om wat bij de hand te hebben voor decoratie.

Even voorstellen:

De serie JewelZ. Water, Ice, Earth, Fire en de laatse, Air. De eerste vier staan al in de shop, de laatste moet nog wat rijpen.

Maak eens contact!

Als je op facebook zit, kom dan eens langs en geef SoapZ een ‘like’? Of vind SoapZ op twitter. En als je je inschrijft voor de nieuwsbrief, dan krijg je korting op je eerste bestelling en weet jij altijd als eerste welke nieuwe zeep er in de shop zit.

Facebook  – Twitter

Delen is fijn!

One comment

  1. Henriëtte schreef:

    Ha Carola,

    Prachtig die juwelen van zeepjes weer!! en ze ruiken heerlijk! Leuk voor kleinigheidje geven met de Sint,

    Thanx
    Jet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *