Kleur in zeep, altijd een uitdaging

Het meest houd ik van natuurlijke zepen. Maar mijn lavendelolie, waar ik dol op ben, was op. Gauw een nieuw voorraadje besteld. Gelukkig hoefde ik niet al te lang te wachten. Eens kijken of ik weer wat nieuws kan bedenken. Een bijpassende kleur lijkt me wel wat!

Lavendelblauw

mooi blauw in zeep?Met mijn normale blauw zou het al snel lichtblauw worden. En ik wil een lavendelblauwe kleur. Eens proberen of ik blauw en rood zodanig kan mixen dat het een mooi geheel oplevert. Nou heb ik kant-en-klare kleurpoeders in paars en lila. Ze zijn diverse keren getest en niet goed bevonden. De ene wordt roze en de andere verkleurt naar bruin. Weg ermee.

Van een afstandje best leuk

Mijn vloeibare kleur blauw gemixt met wat rood en het lijkt inderdaad een goede tint op te leveren. Van een afstandje best leuk.

Anders wordt het, als je dichterbij gaat kijken. Oei! het rood heeft niet goed gemengd en schemert er doorheen. Kijk maar even naar de tweede foto die met flitslicht is genomen. Weer wat geleerd! De zeep is verder geweldig van samenstelling en ruikt subtiel naar lavendel. Niks mis mee.

blauw in zeep
Blauw met rood, het mengde niet helemaal! Met flitslicht zie je helaas nog wat rode spikkels. Weer wat geleerd!
Delen is fijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *