Gezichtsmasker van RS Natural Cosmetics

Van Rieneke heb ik een hele fijne pot scrub gekregen naar aanleiding van een winactie op twitter. En die gebruik ik al enige tijd met veel plezier. Het extraatje dat ze erbij deed heb ik ook uitgebreid getest. 

In mijn pakje zat, naast de scrub, nog een probeerverpakking met poeder om een gezichtsmasker te maken. En ik heb – speciaal voor jullie, lezers – voor het eerst een klein fotoverslag gemaakt. Doe ik even net alsof ik een echte beautyblogger ben, haha!
Dat is even schrikken zeg! Confronterend, die foto’s. Om je gezicht zo groot en zo lelijk te zien! En nee, ik ben dus niet met mijn gezicht voorover in het zand gevallen!
🙂

Rozenwater

Hier zie je het Desert Beauty Vitalising lava & spices mask. Het zit in een chique zwart glazen potje. Misschien niet handig om glas mee te nemen naar de badkamer, maar je kunt het masker natuurlijk ook in de keuken aanmaken. Ik heb gekozen voor rozenwater uit de toko om het masker mee te maken. Gewoon omdat ik dat zo lekker vind ruiken. Waarschijnlijk zitten er helemaal geen rozen in. Voor de werking had ik beter op zoek kunnen gaan naar echt rozenwater! De gebruiksaanwijzing van RS Natural Cosmetics vermeldt warm water en eventueel wat druppels van haar speciale serum. Ik kan zelf nog wel wat andere dingen bedenken. Yoghurt bijvoorbeeld. Of karnemelk, bij een onzuivere huid. Honing misschien? Als het maar enigszins vloeibaar is.

Ruikt heerlijk

Een eetlepel van het poeder, dat bestaat uit Marokkaanse ghassoul klei, kurkuma poeder en korianderzaadpoeder aangemaakt met een dopje rozenwater. Het ruikt al heerlijk!
Echt niet veel nodig trouwens, ik schat dat ik met de probeerverpakking zeker drie keer kan doen. Maar ik breng het dun op. Het kan ook dikker en dan maak je het gewoon in een keer op.

Daarna op mijn schone gezicht smeren. Dat kan met de vingers, maar ik pak een platte makeupkwast, dat vind ik gemakkelijker. Hoe dat er dan uit ziet, zie je in onderstaande reeks foto’s. Niet schrikken!

 

Het scrubt lichtjes

Het masker laat ik ongeveer een kwartiertje zitten. Het gaat kriebelen en trekken omdat het droogt. Maar dan komt het leukste! Eerst lachen voor de spiegel en dan een gekke kop trekken. De barstjes voel je erin springen! Ik was het af met warm water en ondertussen draai ik rondjes over mijn gezicht met de vingertoppen want het scrubt ook lichtjes. Pas op met licht gekleurde washandjes, die krijg je niet meer schoon! Gewoon water gebruiken dus.

Losse velletjes

Nadien voelt mijn gezicht rozig en krakend schoon! Niet echt droog, maar ik gebruik toch nog graag een voedende crème. Zoals je ziet heb ik een lichte couperosehuid dus ik heb uit voorzorg niet te hard gescrubt. Wel ben ik weer even van de losse velletjes verlost, die m’n huid vooral in de winter vertoont!

Conclusie? Een heerlijk, natuurlijk gezichtsmasker dat voor iedere huid geschikt is, doordat je het zelf kunt aanmaken. Je vindt het bij RS Natural Cosmetics. Het probeerpotje kost 2,90 euro. Dat past niet in briefpost, dus je kunt veel beter meteen wat andere heerlijke producten bestellen. Of bestel het proefpakket, dan kun je ieder product van Rieneke gezellig uitproberen!

Edit: het past WEL in briefpost, Rieneke heeft natuurlijk gelijk. Zie haar comment hieronder. Maar bestel gewoon haar andere produkten ook, topkwaliteit! 🙂
Vanmorgen heb ik nog eens mijn gezicht bekeken. Gelukkig ziet het er in echt daglicht een stuk beter uit, oef!

Delen is fijn!

One comment

  1. wat een leuke review Carola! En geweldige foto’s!! Fijn dat het masker je zo goed bevallen is.

    Het probeerpotje van het masker past net als de overige probeerverpakkingen overigens gewoon door de brievenbus, dus dat scheelt in verzendkosten, mocht iemand een van de producten eerst willen uitproberen.

    Groetjes!
    Rieneke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *