Fijne scrub van RS Natural Cosmetics

Scrub van RS Cosmetics

Ja, ik heb gewonnen! Rieneke van RS Natural Cosmetics verlootte een heerlijke pot scrub via twitter en die heb ik gewonnen! De aanleiding tot de winactie was het trieste feit dat er in veel scrubs en peelings tegenwoordig kleine plasticdeeltjes zitten. Lekker goedkoop voor de fabrikant en fataal voor het leven in onze rivieren en zeeën. Stichting de Noordzee heeft een actie lopen om consumenten hierover in te lichten en te zorgen dat het stopt.

Over de microplastics in cosmeticaproducten schreef ik eerder al een blog. Rieneke wist er ook van en besloot een van haar eigen producten te verloten. Want zij stopt helemaal geen schadelijke plasticdeeltjes in haar scrubs! De scrubdeeltjes in de Creamy Face & Body Scrub zijn namelijk kleine korreltjes jojobawas. En dat is puur natuur en wordt gewoon afgebroken in het afvalwater.

Jojoba is een struik die groeit in delen van Californië, Mexico en Arizona (VS). Uit de zaden wordt de jojobawas gewonnen. Het wordt ook gebruikt in de vorm van olie en vooral omdat het bijna niet kan bederven. In crèmes en haarverzorgingsproducten zorgt het voor bescherming van de huid tegen invloeden van buitenaf. Bovendien verzacht het littekens.

Over RS Natural Cosmetics

Rieneke Steeghs lanceerde dit jaar (2011) haar eerste cosmeticalijn die ze Bedouin Beauty noemde. Na veel research is het haar gelukt om zeer zuivere producten te maken met een hoge concentratie aan werkzame stoffen. De Marokkaanse argan olie neemt daarbij een belangrijke plaats in. arganolie wordt volgens een heel arbeidsintensief proces gewonnen uit de noten van de wilde Argan boom. En in de meeste gevallen doen de vrouwen van de Berberstammen dat (De Berbers zijn de oorspronkelijke bewoners van het noordelijk deel van Afrika). Over de fantastische werking van argan olie kun je ook wel een boek schrijven.. Die Berbervrouwen zien er allemaal veel jonger uit dan ze zijn 🙂

Rieneke is een van die mensen die haar eigen cosmeticalijn ging ontwikkelen uit onvrede met de bestaande producten. Omdat ze zelf een gevoelige huid heeft, ging ze producten gebruiken met zo min mogelijk chemische stoffen erin. Gaandeweg dacht ze dat ook deze produkten nóg beter zouden kunnen en dat leidde tot haar eigen formuleringen.

Het testen van de scrub

Nu terug naar de scrub. Ik ontving een pakje van Rieneke. Eerst het doosje open en de inhoud oogde meteen al eenvoudig chique. Prachtig oranje vloeipapier en daaronder een grote zwarte pot. Maar ook nog een kleintje. Bleek dat ze er nog een verrassing bij had gedaan. Niet alleen ontving ik de heerlijke scrub, maar ook een probeerpotje met gezichtsmasker op basis van Marokkaanse ghassoul klei.

De scrub van RS Natural CosmeticsOver het gezichtsmasker schrijf ik de volgende keer, want ik ben er nog niet aan toegekomen. Eerst de scrub!

Boordevol argan olie, sheaboter en jojoba olie! En het ruikt ook nog eens heerlijk naar de natuurlijke petitgrain. Mandarijnachtig, kruidig.

Ik heb nu twee keer de scrub gebruikt. Er is niet heel veel van nodig voor je gezicht. Even meng ik het met een paar druppels warm water. Goed ronddraaien over het gezicht. Nog even bevochtigen met warm water en dan afspoelen. Zeer tevreden! Het laat mijn (ahum) niet meer zo piepjonge huid heerlijk zacht worden! Zonder al die hobbeltjes en bobbeltjes die ik eerst voelde als ik er met mijn vingers overheen ging. De scrub voelt heel creamy aan en toch niet vet! Heerlijk zacht, mijn huid.  Ook mijn mannelijke testpersoon vindt de geur lekker en het voelt goed op zijn huid. En omdat er maar liefst 100 gram in de pot zit, kunnen wij er nog lang mee doen.
Dank je wel Rieneke!

Delen is fijn!

4 comments

  1. Jojobaolie schreef:

    Kijk, dat is pas een originele toepassing van jojoba-olie. Erg inspirerend ook om te zien hoe Rieneke haar eigen merk van natuurlijke cosmetica is begonnen. Ik ga ook eens een potje bij RS Natural Cosmetics bestellen!

  2. Hoi Carola,

    Ik dacht dat ik deze review al lang voorbij had zien komen maar omdat ik er geen reactie van mijzelf onder zie staan (en dat doe ik eigenlijk altijd) denk ik dat ik hem misschien toch gemist heb… Alsnog heel erg bedankt, wat een fijne review!

    Groetjes,
    Rieneke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *